My Babies

Sizin tipiniz hangisi ?

Mail kutuma düşen bir testi, test edip onayladıktan sonra sizinle de paylaşmak istedim. 27 sorudan oluşan test ile hayatınızda en baskın olan Enneagram tipinizi belirleyip kendinizi daha iyi tanıyabilmenizi sağlayabilirsiniz.

Nasıl mı?
Bu linkteki adrese girip 27 soruyu çözerek.

Kendinizi tanımanızı sağlayan bu testin yaratıcısı Dokuz Nokta Danışmanlık A.Ş.' in amacı, kendi deyimleri ile "kurumların, bireylerin, çiftlerin ve ailelerin verimli bir yaşam için hedeflediği değişim süreçlerinde onlara özgü hızlı, uygulanabilir ve kalıcı çözümler üreterek destek sağlamak."

Test sonucunda çıkan Tip' lerin Kısa Tanımlaması şunlar;

Tip 1, Mükemmeliyetçi: İlkeli, prensip sahibi, detaycı, kontrollü ve eleştirel bir yapıya sahiptir. Kendini geliştirmek ve doğru olanı yapmakla motive olur.

Tip 2, Yardımsever: Cömert, sevgisini ve ilgisini gösteren, insanları memnun etmeye çalışan ve sahiplenici bir yapıya sahiptir. Sevilmek, değer verilmek ve ihtiyaç duyulmakla motive olur.


Tip 3, Başarı Odaklı: Hedef odaklı, bulunduğu ortama uyum sağlayabilen, rekabetçi ve imajına önem veren bir yapıya sahiptir. Saygı görmek, başarılı, üretken ve verimli olmakla motive olur.

Tip 4, Özgün: Duygularını ifade etmekten çekinmeyen, romantik, güzelliği ve estetiği takdir eden, hassas bir yapıya sahiptir. Duygularını anlamak, eksik olanı ve hayatın anlamını araştırmak, sıradan olmamakla motive olur.

Tip 5, Araştırmacı: Yeni yollar araştırmayı seven, objektif, entellektüel ve duygusal anlamda mesafeli bir yapıya sahiptir. Bilmek, anlamak ve bağımsız olmakla motive olur.

Tip 6, Sorgulayıcı: Sadık, güvenilir, bir gruba ait olmak isteyen ve kendini o gruba adayan, herşeye önce şüpheyle yaklaşan yapıya sahiptir. Tehlikeleri ortaya çıkarmak ve güvende olmakla motive olur.

Tip 7, Maceracı: Neşeli, eğlenceli, anlık ve güdüleriyle hareket eden, çok yönlü, dikkati ve ilgisi çabuk dağılan bir yapıya sahiptir. Mutlu olmak, dünyaya katkıda bulunmak, acıdan kaçınmakla motive olur.

Tip 8, Meydan Okuyan: Kendinden emin, kararlı, sorumluluk almaktan çekinmeyen ve baskınlık kurma eğiliminde bir yapıya sahiptir. Kendi kendine yeterli olmak ve güçlü olmak, dünya üzerine büyük etki yaratmakla motive olur.

Tip 9, Barışçı: Hoşgörülü, uzlaşmacı, olaylara tarafsız bakabilen, kolay geçinilen, olayların ve çatışmaların dışında kalma eğiliminde olan bir yapıya sahiptir. Uyum içinde yaşamak, başka insanlarla kaynaşmak ve çatışmadan kaçınmakla motive olur.

 Testi çözdükten sonra çıkan sonuç benim için şaşırtıcıydı, beni benden daha iyi tanıyan biri yazmıştı sanki satırları.

Sizde test sorularına dürüstçe cevap vererek, açığa çıkarmaya korktuğunuz bir yönünüzü keşfedin.. Olmak istediğiniz kişi gibi değil, sizi en uygun şekilde anlatan seçeneği işaretlemeniz işin püf noktası..

Melekler sizinle olsun ;)


1 yorum:

  1. Bloglar Yarışıyor ile blogunuzla şöhret sahibi olmaya, ödüller kazanmaya hazır mısınız? Bu yılda sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı düzenliyoruz. Başvurularımız 30 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


    Web: http://www.bloglaryarisiyor.net
    Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net




    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler.

Melekler sizinle olsun ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...